Lidl Nederland

Specialist Logistieke Inkoper Internationaal - Huizen

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 28-12-2018 Functiecategorie Logistiek: Inkoop & Supply Chai...
Standplaats Huizen Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 40 Salaris een goed passend salaris
Omdat we onze internationale vakkennis graag continue willen verbeteren en uitbreiden zijn we op zoek naar iemand die op ons Internationale hoofdkantoor in Duitsland deze uitdagende positie wil gaan bekleden.

Heb jij ervaring met het inkopen van logistiek vrachtvervoer binnen de foodsector, ben je de Duitse taal machtig én lijkt het je fantastisch om dit centraal voor heel Europa te gaan doen? Wij bieden je de kans om je carrière in Duitsland voort te zetten en begeleiden je hierbij van A tot Z.

Belangrijkste doel van deze rol is het realiseren van een optimale samenstelling en prijsvormgeving van alle internationale (food)transporten voor Lidl. Het nastreven van een strategische, optimale efficiency en het continue verbeteren van dit uitdagende spel is voor jou de uitdaging. Alles staat daarbij in het teken van de beste prijs-kwaliteit verhouding op lange termijn.

De baan

 • Je bent in deze rol verantwoordelijk voor de voorbereiding en uitvoering van inkooponderhandelingen met internationale vervoerders en je geeft vorm en inhoud aan inkoopstrategieën.
 • Hiervoor selecteer je strategisch geschikte vervoerders voor Lidl Internationaal en onderhandel je over overeenkomstige voorwaarden vanuit economisch, ecologisch en kwalitatief oogpunt (Europees verkeer met vrachtwagens, per spoor en scheepvaart).
 • Transportprijzen worden door jouw gepland, gestuurd en gecontroleerd.
 • Je stelt de optimale transportwegen en vrachttarieven vast, hierbij houd je rekening met de goederenoorsprong en de artikel specifieke eisen in samenwerking met betrokken partijen en afdeling.
 • Je bouwt langdurige zakelijke relaties met logistieke dienstverleners uit de mkb-branche op.
 • Bij onvoldoende of ontbrekende capaciteit op de markt onderneem je snelle acties, je onderhoudt tevens de externe communicatie met de vervoerders op escalatieniveau.
 • Om een optimale invulling aan de prijs-kwaliteit verhouding te geven observeer je marktontwikkelingen en maak je diverse analyses. Bijvoorbeeld van transportkosten, ontwikkeling van grondstofprijzen en van logistieke kengetallen.
 • In deze rol rapporteer je rechtstreeks aan de manager Food Assortiment Logistieke Inkoop internationaal.
 
Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde opleiding op WO-niveau en hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring die je hebt opgedaan in een vergelijkbare rol in Nederland. Je wilt jouw kennis en ervaring van de Nederlandse logistieke markt graag inzetten voor Lidl Internationaal en zo bijdragen aan verdere (Europese) logistieke efficiency en het nog scherper realiseren van de beste prijs-kwaliteit verhoudingen.
 • Binnen Lidl Internationaal is de voertaal Duits, het beheersen van de Duitse taal in woord en schrift is dan ook een must om deze functie met succes te kunnen vervullen. Daarnaast beheers je ook de Engelse taal.
 • Je beschikt over een sterk en goed ontwikkeld analytisch vermogen, werkt erg resultaat- en prestatiegericht en in je communicatie ben je overtuigend en direct.
 • Je bent organisatiesensitief en je voelt je thuis in een gestructureerde (systeem)organisatie. Conflicten ga je niet uit de weg, je werkt vanuit een teamspirit en beschikt over doorzettingsvermogen.
 • Om topprestaties te leveren neem je eigen initiatief en ben je kwaliteitsbewust. Je werkt graag ondernemend en bent niet bang om beslissingen te nemen.
 • Binnen deze functie ga je regelmatig reizen (ca. 30%), dit is voor jou geen probleem maar juist een meerwaarde.
 
Wij bieden

Werken bij Lidl betekent altijd het beste uit jezelf willen halen. Niet voor niets zijn wij de grootste supermarktketen van Europa. Bij Lidl zetten we ons samen in voor het beste resultaat. Daar werken we elke dag keihard aan. Met succes. Steeds meer klanten waarderen onze unieke winkelformule, waarbij eenvoud en klantgerichtheid centraal staan. Verder bieden we:
 • Een mooie uitdagende functie binnen een kleine, professionele afdeling met (logistieke) specialisten van verschillende nationaliteiten.
 • De kans om jouw carrière voort te zetten voor Lidl Internationaal en zo deel uit kunt maken van de verdere groei van Lidl als marktleider binnen Europa!
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden, met een goed passend salaris en de mogelijkheid je verder te ontwikkelen.
 • Goede begeleiding bij jouw verhuizing naar Duitsland vanuit onze HR afdeling in Huizen.

Interesse?

We zien jouw sollicitatie graag vóór 14 januari tegemoet via de 'Solliciteer' button. Voor eventuele vragen neem contact op met onze recruiter Yvonne Holthuis via 035-5287466.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Logistiek: Inkoop & Supply Chain
Branch(es) Detailhandel / Groothandel
Provincie(s) Noord-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Yvonne Holthuis
Telefoon 035-5287466

Vestigingsplaats

Solliciteer